Дават Toyota под съд заради... атака от плъхове


Дават Toyota под съд заради... атака от плъхове
Снимка:

6486

Американката Джанис Толър от Флорида ще заведе дело срещу компанията Toyota заради прекалено „вкусните” кабели на нейните автомобили, съобщава AutoMail, цитиран от Actualno.com.

Причината е, че автомобилът на жената – RAV 4, произведен през 2015 г., е бил атакуван от група плъхове, докато се намирал в гаража.

Гризачите напълно унищожили повечето кабели под капака и се наложило кросоувърът да бъде закаран с автомобил на „Пътна помощ” до сервиза. Там механизите на местния дилър направили оглед на щетите и в крайна сметка отказали да признаят гаранцията на колата. На Толър била връчена сметка в размер на 5500 долара, тъй като всички кабели в автомобила е трябвало да бъдат замени.

Жената обаче провела собствено проучване и установила, че изолацията на кабелите на Toyota RAV4 е направена от соево сирене. Според нея това привлича плъховете към автомобила. И тъй като компанията е виновна за поставянето на такива кабели, тя трябва да поеме и ремонта.

Още преди няколко години Toyota се е отказала от използването на нефтови продукти за кабелите, като ги е заменила с органично сирене. Според Толър това е направено с цел намаляване на разходите и увеличение на печалбите. От компанията обаче обясняват решението си със загриженост за екологията.

Оказва се, че случаят на Толър не е единствен. Още през 2015 г. друг собственик на Toyota RAV4 с аналогични повреди е подал жалба до Националната администрация за безопасност на движението в САЩ (National Highway Transport Safety Administration, NHTSA). Очаква се към иска на дамата съвсем скоро да се присъединят и други пострадали.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички