Десислава Ахладова временно ще бъде министър на правосъдието

Десислава Ахладова временно ще бъде министър на правосъдието
Източник: БГНЕС

Десислава Ахладова ще изпълнява временно функциите на министър на правосъдието. Това потвърдиха от Министерство на правосъдието пред "Фокус".

Ахладова ще изпълнява функциите на министър на правосъдието, докато Народното събрание гласува оставка на Цецка Цачева. След това се очаква кабинетът да предложи кой да заеме поста.

Цачева подаде оставка като министър на правосъдието на 23 март (събота) заради казуса около закупен от нея имот на по-ниска от пазарната цена. Тя твърди, че това ѝ решение не е било взето под натиск от страна на премиера Бойко Борисов.

Освен Цачева, оставка подаде и зам-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка. Тя също се оказа замесена в скандала "Апартаментгейт", наред с Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и други.

Коя е Десислава Ахладова?

Десислава Ахладова е един от тримата зам.-министри на правосъдието.

Тя е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград.

От 22.05.2017 г. е административен ръководител на Административен съд –Перник, избрана с решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет на 18.10.2016 г.

От 2014 г. до 22.05.2017г. е председател на Районен съд-Перник.

От 2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 г. - 2004г. е районен съдия в Районен съд-Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд-Перник.

Участвала е в редица семинари и обучения, свързани с европейското и гражданското право.

Владее английски език и руски език.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.