Десислава Иванчева е приета в болница

Десислава Иванчева е приета в болница
Източник: БГНЕС

Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която беше отстранена от поста си, е била приета по спешност в болницата на затвора. Това потвърдил адвокатът ѝ Марин Марковски пред Нова телевизия.

Иванчева била от две седмици в лечебницата. Тя е отказала да бъдат коментирани причините за състоянието ѝ.

В началото на юни Специализираният апелативен съд отстрани окончателно от длъжност кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева. Отстраняването е с временен характер и ще продължи само докато срещу нея се води дело. Това означава, че в района няма да се провеждат предсрочни избори и в случай на оправдателна присъда, Иванчева ще бъде възстановена на поста. Междувременно за изпълняващ длъжността кмет на района бе избран заместникът на Иванчева арх. Румен Русев.

Десислава Иванчева, заместникът ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани на 17 април. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи. Впоследствие делата по гледане на мерките за неотклонение на кметицата и отстраняването ѝ от длъжност привлякоха обществения интерес.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.