Димов не знае дали има конфликт на интереси при собствеността на "Юлен"

Димов не знае дали има конфликт на интереси при собствеността на
Източник: БГНЕС

Нямам знанието да мога да кажа – така екоминистърът Нено Димов отговори на въпрос няма ли конфликт на интереси, ако афиширалият се официално като собственик на "Юлен" велик скиор Марк Жирардели е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Не съм водещо министерство по конфликт на интереси, добави Димов. Научих от Марк Жирардели, че е собственик на "Юлен" в понеделник (17 декември), уточни екоминистърът, след като беше изрично попитан дали Жирардели хем е бил съветник на Ангелкова, хем води преговори за концесията на ски зоната в Банско.

Как вървят преговорите за концесията?

"По мое предложение обсъждаме с колегите в Министерския съвет да наемем международен, достатъчно независим и достатъчно авторитетен консултант, който да направи анализ на концесионния договор и основните грешки, които са допуснати още през 2001 година. Става дума за това, че още в първата точка на този концесионен договор се говори за едни граници, втори граници, една територия т.е. не е ясно кое откъде идва, като има само един безспорен елемент и това е контурът на Териториално-устройствения план. Нещо повече – точките (в договора), които претендират да описват този Териториално-устройствен план, изобщо не съвпадат с него", заяви Нено Димов. Заради това ще се търси международна консултация – защото имало нужда от икономически анализ, тъй като правителството иска да вдигне концесионната такса.

Още подробности прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.