Димов: Не ми е работа да знам кой е собственик на "Юлен"


Димов: Не ми е работа да знам кой е собственик на "Юлен"
Снимка: БГНЕС

4035

От гледна точка на законосъобразността – изменението на плана на Пирин дава възможност да се правят инвестиционни намерения и нищо друго. Ако има такива, трябва да се направи ОВОС – цялата процедура съгласно екологичното ни законодателство. Това заяви екоминистърът Нено Димов в коментар за нестихващите протести заради Пирин заради внесеното от него и прието от правителството на 28.12.2017 решение за изменение на Плана за управление на Национален парк "Пирин".

"Много ясно виждаме, че този протест е екологичен ... ъъъ, т.е. политически", направи лапсус Димов и продължи: „Лидерите на този протест са хора, които не успяха да влязат в парламента, получиха по 20-30 гласа. Голяма част от хората, които протестират, не си дават сметка защо. 2% от територията на парка са предвидени за спортна инфраструктура", настоя екоминистърът пред Нова телевизия. Той не коментира публикуваните във Facebook документи от Тома Белев относно разрешителни за водохващане за "Юлен", с които се позволява да се черпи речна вода за производство на изкуствен сняг.

Длъжен съм да следвам закона. Политически протести е имало навсякъде в политическия свят, нормално е да има в България, никой не каза, че не трябва да има. Не се използват обаче нормалните правни методи – обжалването в съда. Мога да кажа, че повечето от тези жалби падат в съда. Общият устройствен план в Приморско се обжалваше със 123 жалби, копи пейст, каза Димов и обяви, че протестът нямал екологични цели, а политически. Той засипа и със статистика как "много добре си гледаме околната среда”, защото го показвал Международният индекс за екологично развитие.

Ако протестът иска промяна на закона, нека намери мнозинство в парламента и ще го изпълня, поясни Димов. И попита кой нормален човек вярвал, че в Пирин ще се застроят 200 квадратни километра.

Не е моя работа, не знам кой е реалният собственик на "Юлен", аз съблюдавам екологичното законодателство, за което отговарям. Не знам защо не се казва, не знам дори дали не е казано. Предполагам, че в НАП със сигурност се знае, защото това е фирма, която е регистрирана в България и плаща данъци тук. Искам да изчистя това, което е моя работа, това не е моя работа, е гледната точка на Димов по отношение на "Юлен".

Какво още коментира министърът прочетете ТУК.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички