Дивото къмпингуване - за или против?

Дивото къмпингуване - за или против?
Източник: iStock/Guliver

Темата за палатките на плажа отново предизвика спорове.

Противниците на дивото къмпингуване твърдят, че то е вредно за околната среда, опасно за почиващите и разрушително за местния хотелиерски бизнес. А според поддръжниците му отговорно прекараната почивка на палатка или в каравана нанася по-малко щети на природата и е сред малкото останали начини човек да може да прекара добре отпуската си на иначе все по-бетонираното ни Черноморие.

Законът мълчи по темата – няма разпоредби по отношение на дивото къмпингуване. Общините се опитват да го урегулират с наредби, които накрая падат в съда и така в крайна сметка то се оказва нито разрешено, нито забранено.

В България къмпингите са 23, половината от които са в много лошо състояние. Става дума предимно за наследени от социализма обекти, защото в момента легалното изграждане на къмпинг минава през процедури, които отказват желаещите.

А Вие подкрепяте ли дивото къмпингуване или смятате, че то вреди на туристическата индустрия? Трябва ли да му бъдат наложени законови регулации? Споделете с нас в коментарите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.