До няколко седмици спира поддръжката на "класическия" Skype


До няколко седмици спира поддръжката на "класическия" Skype
Снимка: iStock/Guliver

4810

Броени седмици остават до прекратяване на поддръжката на Skype 7.0 – „класическата“ версия на популярното приложение за чат и интернет разговори, собственост на Microsoft.

Считано от 1 ноември, Microsoft спира поддръжката на версия Skype Classic (7.0) за компютри. Това означава, че компанията няма да пуска актуализации на приложението, нито ще оказва техническа поддръжка на потребителите. Същата съдба ще има и мобилната версия, поддръжката на която ще спре на 15 ноември, съобщава TechNews.

И двете версии ще продължат да работят още известно време. Но е препоръчително потребителите да обновят приложението до версия Skype 8, за да избегнат проблеми като прекъсване на връзката и други.

Skype 8.0 включва редица нови функции, сред които възможност за запис на разговорите и опростен обмен на файлове, като освен това актуалната версия има променен интерфейс.

Отпаднали са обаче някои функции, с които са свикнали потребителите, което предизвика известно брожение. Първоначално, Microsoft възнамеряваше да прекрати поддръжката на класическия Skype през септември, но под давление на потребителите удължи поддръжката.

Разработчикът обещава по-добро качество на връзката и повишена надеждност с прехода към Skype 8. Налични са освен това възможности за бързо преглеждане на всички получени връзки и файлове с помощта на бутон „колекция“. Снимки, видеа и друго съдържание с обем до 300MB могат да се изпращат, като просто се плъзгат в прозореца за разговори.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички