Домусчиеви потвърдиха покупката на Нова, ще я налагат като българска телевизия

Домусчиеви потвърдиха покупката на Нова, ще я налагат като българска телевизия
Източник: БГНЕС

Бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви официално са подписали сделката за придобиването на медийната група на Нова телевизия.

Новосъздадената компания "Адванс Медиа Груп" придобива изцяло Нова телевизия и мажоритарен дял в онлайн медийната група „Нет Инфо“, а общата стойност на сделката е 185 милиона евро, става ясно от съобщение на шведската компания MTG.

По информация на Economic.bg преговорите между Домусчиеви и шведската медийна група MTG са се водили до късно снощи, като в крайна сметка са приключили успешно.

Слyжитeлитe нa Hoвa тeлeвизия също са били уведомени за промяната на собствеността.

Новите собственици потвърдиха покупката и обявиха амбициозни планове за развитието на медийната група.

Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Това заяви изпълнителният директор на инвестиционния холдинг „Адванс Медиа Груп“ Георги Домусчиев по повод покупката на „Нова Броудкастинг Груп“, цитиран от Economic.bg.

Новите собственици смятат да продължат да развиват медията, разчитайки на екипа ѝ и запазвайки досегашната политика за обективна журналистика и публицистика, така че да предлага все по-качествен и интересен продукт.

„Ще окажем значителна подкрепа за утвърждаването на „Нова“ като „българската телевизия“ със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми“, казва Домусчиев.

"Сделката е част от стратегическото решение да бъдат намерени нови собственици, които да инвестират в развитието на медийната група в България", посочва Йорген Линдеман, президент и главен изпълнителен директор на MTG.

За да бъде финализирана сделката е нужно одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, която разполага с 1 месец, за да реши случая.

Именно регулаторът осуети придобиването на медийната група от чешкия бизнесмен Петр Келнер, който преди това стана собственик на Telenor. Впоследствие МТG oбяви, чe ce oтĸaзва дa пpoдaдe "Hoвa бpoyдĸacтинг гpyп" нa Πeтp Keлнep.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.