Дунав мост ще е затворен за 3 дни по 5 часа за тестове на натоварването


Дунав мост ще е затворен за 3 дни по 5 часа за тестове на натоварването
Снимка: БГНЕС

5033

Вече е факт окончателното решение за затварянето на Дунав мост при Русе и Гюргево. Трафикът по съоръжението ще бъде спрян изцяло за 3 дни в период от 5 часа преди обед.

В писмо от Румънската национална компания за автомагистрали и национални пътища, изпратено допълнително до Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), е посочено, че техническото изпитване на Дунав мост ще се проведе в периода от 21 до 23 октомври – петък, събота и неделя. Мостът ще бъде затворен за движение за всички превозни средства за 5 часа във всеки от тези три дни. Става въпрос за часовете от 7:25 часа до 12:20 ч., когато ще се извършват тестове за натоварването на пътната част на съоръжението. Това се налага във връзка с приключването на основния ремонт на румънската част на моста.

Решението не съвпада с очакванията от българските власти трафикът да бъде спрян в нощните часове, когато се движат по-малко превозни средства, пише БГНЕС.

Най-вероятно ще се стигне до образуването на опашки от автомобили, а най-притеснени са хората, които ще гонят полети от Букурещ в тези три дни. Те ще трябва или да тръгнат половин ден по-рано от предвиденото, или да търсят алтернатива през Свищов и Силистра.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички