Двама от висшето ръководство на Facebook напуснаха компанията

Двама от висшето ръководство на Facebook напуснаха компанията
Източник: Getty Images/Guliver

Главният продуктов мениджър на Facebook Крис Кокс и отговарящият за приложението WhatsApp Крис Даниълс напускат постовете си. Това съобщи изпълнителният директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг, предаде DPA.

Кокс е един от първите инженери във Facebook. При реорганизация миналата година той бе поставен начело на приложенията Instagram, WhatsApp, Messenger. Зукърбърг посочи, че Кокс е започнал да обсъжда желанието си "да прави нещо различно" преди няколко години.

Има обаче предположения, че насочването на шефа на компанията към по-силна защита на поверителността е свързано с оставките

Даниълс управляваше екипа разработчици на Facebook, заставайки начело на инициативата Internet.org, която помага на хората да получат достъп до интернет. Неотдавна той започна да играе по-голяма роля и в WhatsApp.

Преди два дни Facebook бе засегнат от един от най-сериозните сривове в историята си. В продължение на часове потребителите нямаха достъп до приложенията на компанията или ако успееха да ги отворят, не можеха да споделя постове. 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.