Две обвинения са повдигнати на вероятния убиец на Виктория


Две обвинения са повдигнати на вероятния убиец на Виктория
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2191

Засега властите не изключват нито една версия за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това стана ясно от специалния брифинг в Министерския съвет на вътрешния министър Младен Маринов, главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.

На въпрос какъв е мотивът, Цацаров отговори - спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Той добави, че арестуваният Северин Красимиров е тренирал бокс, имало данни, че той бил пиян - бил е "употребявал алкохол" цяла нощ. Нямало на този етап преки свидетели на престъплението.

По думите на вътрешния министър Младен Маринов до момента не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова – както нещо в личния ѝ живот, така и убийството да е станало заради професията ѝ. Припомняме, че Маринова беше лицето на предаването "Детектор", което русенската телевизия TVN стартира в края на септември и всъщност беше излъчен само един епизод – интервю с журналиста от "Биволъ" Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро по случая "Джи Пи Гейт".

Маринов разказа и, че са били задържани няколко души с криминално минало, но са били освободени, тъй като нямали нищо общо със случая. Вътрешният министър каза, че арестуваният се казва Северин Надеждов Красимиров, на 21 години, роден и живял в Русе. Маринов обясни, че Красимиров е бил регистриран заради кражба на цветни метали, но няма официални данни да е извършвал друго престъпление. Той уточни и, че има извършени ДНК експертизи, но се правят и други тестове.

До настоящия момент изглежда Северин е виновен, стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров. Повдигнати са две обвинения на Красимиров – за изнасилване, за което може да влезе в затвора от 10 до 20 години, както и за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, като за второто престъпление може да влезе в затвора доживот, но най-малко за 15 години. Сега ще се задейства процедура с искане за екстрадиция на Красимиров – пред германски съд. Цацаров също изрично подчерта, че работата по случая продължава – по всички версии.

Какво каза по темата премиерът Бойко Борисов прочетете ТУК.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички