Държавата и "Дунарит" водят над 70 дела, потвърди Караниколов


Държавата и "Дунарит" водят над 70 дела, потвърди Караниколов
Снимка: БГНЕС

3640

Повече от 70 дела водят държавата и "Дунарит" за собствеността на оръжейната компания. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Пред bTV той заяви още, че бизнесменът и собственик на "Дунарит" Емилиян Гебрев е загубил на първа инстанция делото, с което оспорваше плащането на 50 млн. към държавата, което беше принуден да направи през 2017 г.

"Емко” (друго предприятие на Гебрев - бел. ред) каквито и заявки да е пуснала, ако той има твърдения, че сме го забавили и с един ден, ако не сме му пуснали документи, ако не сме му пуснали сделка – добре. Но е факт, че „Дунарит” работи и даже има договори с „Кинтекс”, каза икономическият министър.

Той коментира, че е слушал интервю на Емилиян Гебрев, в което е казал, че за фирмата му няма договори.

"Това, че досега някой е взимал договори от държавната фирма „Кинтекс” за сметка на други частни компании и държавни, това не е проблем на министерството. Преди няколко месеца „Кинтекс” праща писмо до всички фирми в България, тъй като предстоеше сделка, които произвеждат определена продукция. На този въпрос от дружеството „Емко” са отговорили, че те няма да дадат оферта, защото не знаят принципала какво ще направи, коментира още Емил Караниколов.

"Имахме един ангажимент към "Дунарит" - да не спира, и той работи, даже има договори с "Кинтекс" към трети страни, но собствеността не е ясна и този проблем трябва да се решава напред в годините. В търговския регистър има вписвания, изчаквания на дела, пак вписвания", отбеляза Караниколов.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички