Държавата иска местене на тунели да става без допълнителни държавни разходи

Държавата иска местене на тунели да става без допълнителни държавни разходи
Източник: БГНЕС

Предложение подземни инфраструктурни пътни съоръжения да бъдат премествани за сметка на заявителя и без допълнителни разходи за държавния бюджет беше пуснато на обществено обсъждане.

Идеята е за изменение на Наредба № РД-02-20-2 от 2018 г. за проектиране на пътища. Изменението е в чл. 108 от наредбата, а текстът гласи следното:

"Проектирането и изграждането на подземни технически проводи и съоръжения, представляващи обществен интерес, се извършва при условията на Закона за пътищата и актовете за неговото прилагане, като в случаите на полагане на инженерни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура успоредно на пътя същите могат да бъдат разположени в обхвата на пътя само в случай на подадена декларация по чл. 20, т. 1 от Наредба за специално ползване на пътищата, с която се заявява, че при необходимост от изместване на съоръжението заявителят ще извърши това за собствена сметка. В зоната на банкета се допускат само кабели за интелигентни транспортни ситеми, свързани с управлението на движението."

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.