Джеф Безос сподели кои са 3-те компонента на формулата му за успех

Джеф Безос сподели кои са 3-те компонента на формулата му за успех
Източник: Getty Images

Преди дни гигантите Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan Chase обявиха общ проект в сферата на здравеопазването. Те планират да създадат компания, която да предлага по-достъпни здравни грижи за служителите им.

По този повод изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос (който е и най-богатият човек на света към момента) публикува свое изявление, в което обяснява мотивите си да се включи в инициативата. Наред с други неща, той пише и за нуждата от иновативни платформи, за поемането на рискове и осъществяването на промени в системата. И в едно-единствено изречение обобщава формулата си за успех: "Успехът изисква талантливи експерти, ума на начинаещия и дългосрочна ориентация."

Защо точно тези три неща са толкова важни в бизнеса?

Защо Илън Мъск никога не ходи на почивка

Не се става милиардер с мързел. Но дали Илън Мъск не прекалява с работохолизма? Самият предприемач е споделял в ин...

1. За да постигнеш големи неща, са ти нужни умни хора. Не просто образовани, а такива с умения, с хъс, екипни играчи, които притежават емоционална интелигентност и способност за намиране на ефективни решения.

2. Звучи малко странно, че успехът би изисквал точно "ума на начинаещия", но това, което има предвид Безос, е че понякога експертите си мислят, че вече знаят всички и нямат какво повече да научат. Начинаещият е отворен към нови идеи, има свежо мислене и не се страхува да експериментира.

Колко богата е всъщност Анджелина Джоли?

В последните години Анджелина Джоли се отдаде повече на благотворителната си дейност, отколкото на киното. Тя споко...

3. Никой не постига значим успех за един ден. Изисква се много търпение и силна мотивация. Самият Безос е споделял, че дългосрочните цели никога не трябва да се жертват заради краткосрочните.


 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.