Джеф Безос заработва средната годишна заплата в САЩ за точно 46 секунди

Джеф Безос заработва средната годишна заплата в САЩ за точно 46 секунди
Източник: Getty Images/Guliver

Кой не си мечтае да бъде милиардер?

Понякога дори е трудно да си представим колко огромно е състоянието на топ богаташите в света. Първите петима в класацията на Forbes - Джеф Безос (основател на Amazon), Бил Гейтс (създател на Microsoft), Уорън Бъфет (известен инвеститор), Бернар Арно (изпълнителен директор на Louis Vuitton) и Марк Зукърбърг (създател на Facebook) притежават в сметките си общо над 566 млрд. долара.

От RS Components са направили любопитно изчисление - колко време ще отнеме на всеки от тези петима предприемачи да заработи средната годишна заплата в САЩ. По техни данни тя се равнява на 56 516 долара.

Ричард Брансън съветва как да увеличите стократно шансовете си за успех

Всяка година основателят на Virgin Group Ричард Брансън организира конкурс за бизнес идеи. По повод тазгодишното из...

Оказва се, че на Джеф Безос ще му трябват само 46 секунди, за да ги спечели. Бернар Арно ще се справи за 59 секунди, а състоянията на Гейтс, Зукърбърг и Бъфет ще набъбнат с тази сума за малко над минута.

Ако пък някой изкарва по 100 000 долара на година, може направо да се депресира от факта, че Джеф Безос печели същите пари само за 1 минута и 21 секунди.

Ето в тази платформа пък можете да проверите колко време ще му трябва, за да изкара вашата заплата, като първо обаче я обърнете в долари.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.