Джейми Оливър затваря шест свои ресторанта заради Brexit

Джейми Оливър затваря шест свои ресторанта заради Brexit
Източник: Getty Images

Един от най-известните готвачи в света – Джейми Оливър, ще затвори шест от ресторантите си за италианска кухня във Великобритания заради несигурната икономическа среда след вота за Brexit. Това пише The Guardian.

Заведенията ще затворят врати в първите три месеца на годината. Те се намират в Абърдийн, Ексетър, Челтнъм, Ричмънд, Тънбридж Уелс и „Лъдгейт Хил“ в Лондон (близо до катедралата „Св. Пол“).

“Както всеки собственик на ресторанти в страната знае, ситуацията на пазара е трудна след вота за Brexit и напрежението и неизвестните я правят още по-трудна“, заяви Саймън Бладждън, изпълнителен директор на Jamie Oliver Restaurant Group.

По думите му високата цена на продуктите и разходите по обучението на персонала също са допринесли за финансовите проблеми.

От закриванията ще пострадат 120 служители, но компанията ще се опита да им намери работа в някои от другите заведения на Оливър.

Готвачът, който води няколко телевизионни предавания и има издадени редица книги, притежава общо 42 ресторанта във Великобритания и 36 в други държави по света.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.