ЕС може да глоби Facebook с 1,63 млрд. долара след последния пробив в сигурността

ЕС може да глоби Facebook с 1,63 млрд. долара след последния пробив в сигурността
Източник: Istock/Guliver

Европейските регулатори обмислят да наложат на Facebook глоба от 1,63 млрд. долара заради последното изтичане на данни, от което бяха засегнати 50 млн. потребители по света, включително и в България.

Хакерската атака, за която бе съобщено в края на миналата работна седмица, е най-голямата в историята на социалната мрежа. Нейни жертви са били потребители, използвали фукнция, която им позволява да видят как изглеждат профилите им за останалите хора, уточнява Fortune. 

Ирландската комисия за защита на личните данни (DPC), която е водещ регулатор по отношение на Facebook, е поискала повече информация от компанията за естеството и мащаба на нарушението.

Глобата може да бъде наложена, ако регулаторният орган установи, че компанията е нарушила стриктните нови правила на ЕС за неприкосновеността на личните данни.

Говорител на Facebook заяви в неделя, че компанията ще отговори на последващи въпроси на Ирландската комисия за защита на личните данни и ще информира регулаторите за по-нататъшните разработки.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.