ЕС наложи санкции на още шест руски компании


ЕС наложи санкции на още шест руски компании
Снимка: Getty Images/Guliver

1981

Съветът на Европейския съюз добави в сакционния списък шест руски компании, свързани със строителството на Кримския мост. Това предава РИА Новости, като се позовава на постановление, публикувано в официалното списание на ЕС.

„Като част от мерките, които обявяват анексирането на Крим и Севастопол за незаконно, Съветът на ЕС разглежда строителството на Керченския мост и по-нататъшните действия като нарушаващи териториалната цялост, суверенитет и независимост на Украйна“, се споменава в документа.

В списъка попадат компаниите: "Стройгазмонтаж-Мост", АО "ВАД", корабостоителния завод "Залив", ПАО "Мостотрест", институтът "Гипростроймост", "Стройгазмонтаж – СГМ Груп".

Мерките предвиждат замразяване на активите на компаниите в страните от Общността, също така забрана за физически и юридически лица, регистрирани в ЕС, да им предоставят средства, уточнява "Фокус".

Общият брой на руските огранизации, включени в санкционния спистк на ЕС, достигна 44. Освен това, Брюксел забрани влизането на територията на Съюза на 155 лица. Техните активи също са замразени.

От информационния център на "Крымский мост" отбелязват, че новите санкции по никакъв начин няма да се отразят на проектите в Крим.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички