ЕС ще удължи санкциите срещу Русия

ЕС ще удължи санкциите срещу Русия
Източник: Pixabay

Европейският съюз отново ще продължи икономическите санкции срещу Русия, чиито срок на действие изтича през януари. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в рамките на пресконференция в аржентинската столица Буенос Айрес, където започна тридневната среща на върха на страните от Г-20, предават TACC и "Фокус".

„Европа е единна е подкрепата за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Ето защо съм уверен, че през декември ЕС ще продължи санкциите срещу Русия“, подчерта полският политик.

Припомняме, че напрежението между Украйна и Русия се засили в последните дни след задържане на украински кораби от руски в Азовско море.

Междувременно държавният глава на Руската федерация Владимир Путин осъди „порочното" използване на санкциите и търговския протекционизъм.

„Порочната практика за връщане към незаконни, едностранни санкции и протекционистки мерки се разпространява, като обхваща Хартата на ООН, правилата на СТО и международно признатите правни норми", заяви Путин пред лидерите на страните от Г-20, които се събраха на тридневна среща в аржентинската столица Буенос Айрес. Неговото изказване обаче бе насочено по-скоро към американския му колега Доналд Тръмп, който наложи санкции на Иран и Китай.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.