ЕС: Търговските преговори със САЩ няма да включват земеделието


ЕС: Търговските преговори със САЩ няма да включват земеделието
Снимка: Pixabay

3666

От Европейския съюз заявиха, че търговските преговори със САЩ няма да включват теми от сферата на селското стопанство. Точно обратното каза преди това американският президент Доналд Тръмп.

„Бях много ясна за това ... Земеделието не е част от търговската сделка, а само нещата, които са изрично споменати в изявлението", заяви говорителят на Европейската комисия Мина Андреева пред репортери в Брюксел, предадоха AFP и "Фокус".

САЩ ще „преосмислят" митата за внос на стомана и алуминий от страните от Европейския съюз, които на свой ред ще се задължат да увеличат покупките на американска соя и втечнен природен газ, стана ясно след преговорите в Белия дом между Тръмп и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Президентът на САЩ обяви, че Вашингтон ще изостави плановете си за налагане на нови тарифи срещу ЕС и ще работят за разрешаване на съществуващите различия в опит да бъде избегната търговската война. „Новата фаза" в търговските отношения между Вашингтон и Брюксел бе обявена, след като Тръмп се срещна с Юнкер. Той пристигна в Белия дом с екипа си, за да се опита да убеди държавния глава на САЩ да се откаже от налагането на тарифи за вноса на автомобили и авточасти в страната.

В съвместно изявление Тръмп и Юнкер също обявиха, че търговските партньори ще работят за премахване на тарифите за всички неавтомобилни промишлени стоки, ще засилят сътрудничеството в областта на закупуването на енергия и ще работят съвместно за реформиране на Световната търговска организация (СТО).

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички