Една четвърт от фирмите дават на служителите с ученици финансов стимул


Една четвърт от фирмите дават на служителите с ученици финансов стимул
Снимка: БГНЕС

2492

Бизнесът e съпричастен към служителите си с деца-ученици. Такъв извод правят от Българската търговско-промишлена палата, показват резултати от анкета на bTV по повод първия учебен ден.

На въпрос - ще подкрепите ли финансово ваши работници, които имат ученици през тази година, мнозинството отговарят, че не предвиждат такава помощ. Но 27% от фирмите все пак са предвидили за родителите на ученици или пари, или други подаръци.

От тези, които предвиждат някакъв вид финансов бонус заради началото на учебната година, най-голям процент смятат да дадат до 50 лева за ученик (60%). 10% от фирмите, които предвиждат "подарък" за родителите ще дадат над 100 лева. Между 50 и 100 лева ще дадат 30% от компаниите, които въобще обмислят подарък.

26% от фирмите, участвали в анкетата, предлагат гъвкаво работно време за служителите с деца. Сред тях най-честа практика е да се предостави възможност за започване на работа по-рано и съответно по-ранен край на работния ден.

Също така, служители с деца-ученици могат да излязат при необходимост по време на работа, а работодателите се отзовават положително и на заявленията за отпуск, казват още от БТПП. Но по-малко от 5% от служителите с деца са поискали отпуск за първия учебен ден в 61% от фирмите, участвали в анкетата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички