Една четвърт от фирмите дават на служителите с ученици финансов стимул

Една четвърт от фирмите дават на служителите с ученици финансов стимул
Източник: БГНЕС

Бизнесът e съпричастен към служителите си с деца-ученици. Такъв извод правят от Българската търговско-промишлена палата, показват резултати от анкета на bTV по повод първия учебен ден.

На въпрос - ще подкрепите ли финансово ваши работници, които имат ученици през тази година, мнозинството отговарят, че не предвиждат такава помощ. Но 27% от фирмите все пак са предвидили за родителите на ученици или пари, или други подаръци.

От тези, които предвиждат някакъв вид финансов бонус заради началото на учебната година, най-голям процент смятат да дадат до 50 лева за ученик (60%). 10% от фирмите, които предвиждат "подарък" за родителите ще дадат над 100 лева. Между 50 и 100 лева ще дадат 30% от компаниите, които въобще обмислят подарък.

26% от фирмите, участвали в анкетата, предлагат гъвкаво работно време за служителите с деца. Сред тях най-честа практика е да се предостави възможност за започване на работа по-рано и съответно по-ранен край на работния ден.

Също така, служители с деца-ученици могат да излязат при необходимост по време на работа, а работодателите се отзовават положително и на заявленията за отпуск, казват още от БТПП. Но по-малко от 5% от служителите с деца са поискали отпуск за първия учебен ден в 61% от фирмите, участвали в анкетата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.