Една от търговските вериги у нас вече има план за подкрепа на родни производители


Една от търговските вериги у нас вече има план за подкрепа на родни производители
Снимка: iStock/Guliver

2788

Първа верига за пазаруване на едро у нас предлага програма в подкрепа на българските производители. Това каза министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева по време на пресконференция. Заедно с главният изпълнителен директор на МЕТРО България Атила Йенисен тя представи програма, която ще улесни достъпа на българските фермери до търговската мрежа, предаде „Фокус“.

„Преди няколко месеца в хода на кампанията „Подкрепете българското“ бяхме казали, че сме започнали да водим разговори за това как да подобрим възможността за достъп до търговските обекти на български производители на плодове и зеленчуци. Тези разговори започнаха с всички оператори в България. „МЕТРО“ беше първата верига, с която стигнахме до финала, която мисля, че е от взаимен интерес“, заяви министърът.

По думите ѝ продължават разговорите с останалите търговски вериги. „Както ви е известно изпращаме една година с ръст в всички производство на плодове, зеленчуци, зърнени, с ръст при производство на всички видове животни. В този смисъл тази година би била и най-крупна за реализацията им. Положителното е, че тази програма стартира веднага и се надявам за следващата годна ще позволи да се запази ръста и да продължи растежа в сектора", посочи Танева.

Тя подчерта, че срещите между българските производители в 9 областни центъра за купуване на българските плодове и зеленчуци и оттам към магазините на веригата за пазаруване "МЕТРО" започват веднага. "Българската държава ще подкрепи тази програма", добави тя.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички