Една от търговските вериги у нас вече има план за подкрепа на родни производители

Една от търговските вериги у нас вече има план за подкрепа на родни производители
Източник: iStock/Guliver

Първа верига за пазаруване на едро у нас предлага програма в подкрепа на българските производители. Това каза министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева по време на пресконференция. Заедно с главният изпълнителен директор на МЕТРО България Атила Йенисен тя представи програма, която ще улесни достъпа на българските фермери до търговската мрежа, предаде „Фокус“.

„Преди няколко месеца в хода на кампанията „Подкрепете българското“ бяхме казали, че сме започнали да водим разговори за това как да подобрим възможността за достъп до търговските обекти на български производители на плодове и зеленчуци. Тези разговори започнаха с всички оператори в България. „МЕТРО“ беше първата верига, с която стигнахме до финала, която мисля, че е от взаимен интерес“, заяви министърът.

По думите ѝ продължават разговорите с останалите търговски вериги. „Както ви е известно изпращаме една година с ръст в всички производство на плодове, зеленчуци, зърнени, с ръст при производство на всички видове животни. В този смисъл тази година би била и най-крупна за реализацията им. Положителното е, че тази програма стартира веднага и се надявам за следващата годна ще позволи да се запази ръста и да продължи растежа в сектора", посочи Танева.

Тя подчерта, че срещите между българските производители в 9 областни центъра за купуване на българските плодове и зеленчуци и оттам към магазините на веригата за пазаруване "МЕТРО" започват веднага. "Българската държава ще подкрепи тази програма", добави тя.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.