Екоминистърът Нено Димов подаде оставка


Екоминистърът Нено Димов подаде оставка
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

5176

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще подаде оставка днес, според източници на Нова Телевизия. Той е взел това решение в ареста на Трето РПУ в София, където е до момента. Това е първата оставка на български министър от ареста, съобщи Actualno.com.

По-късно следобед ще стане ясно дали и какво обвинение ще му бъде повдигнато. Ако бъде обвинен, арестът му ще бъде удължен до 72 часа.

По рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е разговарял с премиера Бойко Борисов, потвърди самият Каракачанов след срещата. Той не заяви в прав текст, че екоминистърът Нено Димов подава оставка, но заяви пред БНР:

"Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство".

Димов, който минава за квота на "войводите" в правителството, е задържан за 24 часа в трето полицеско управление в столицата след обиск в дома му и в кабинета му вчера. Това стана по време на акция на ДАНС, МВР и прокуратурата, предизвикана от водната криза в Перник и неизяснените обстоятелства около вноса на боклук от Италия.

Нено Димов е бил настанен в самостоятелна килия в Трето районно в София, съобщи в. "24 часа". Става ясно, че към момента, в който министърът на околната среда и водите е бил отведен в районното, там не е имало други арестанти.

24-часовият срок за задържане на екоминистъра изтича в ранния следобед. Oчаква по-късно на Димов да бъдат повдигнати обвинения за безстопанственост заради източения яз. "Студена".

Нено Димов е първият министър в демократичната история на България, който бе отведен за разпит директно от кабинета си и който прекара нощта в ареста.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички