Ексцентричните навици на 10 всепризнати гении


Ексцентричните навици на 10 всепризнати гении
Снимка:

5046

Има причина изключително интелигентните и талантливи хора да са различни от останалите. Те мислят и се държат по особен начин. Това им помага да избягат от традиционното и да създават уникални изобретения или творби. Вижте какви са/ са били странните навици на някои от най-известните личности в историята:

Салвадор Дали. Странен, колкото и гениален – едва ли някой очаква Дали да е имал нормални навици. Когато подремвал в креслото си, той слагал до него метална тенджера, а в едната си ръка, отпусната отстрани, хващал лъжица. Когато заспял, лъжицата падала в тенджерата и звукът го събуждал.

Шигеро Миамото. Един от директорите на Nintendo винаги носи със себе си метър или рулетка и има навика да измерва дължината на предметите около себе си.

Никола Тесла. Ученият, държащ над 100 патента, всяка вечер правел упражнения за пръстите на краката си, при които ги мачкал и свивал. Смятал, че това подпомага мисловната му дейност.

Бетовен. Музикалният гений пиел по точно 50 чаши чай всеки ден.

Марк Зукърбърг. Забелязали ли сте, че основателят на Facebook почти винаги е облечен по един и същи начин? Той съзнателно носи наподобяващи се дрехи, като казва, че така намалява решенията, които трябва да взима сутрин и се фокусира върху наистина важните неща.

Бенджамин Франклин. Всеки ден той плувал в река или езеро, независимо колко студено било. Твърдял, че студът освежава тялото и ума му.

Агата Кристи. Макар понякога да ползвала пишеща машина, британската писателка мразела да пише на бюро. Вместо това избирала места като кухненския плот или леглото си.

Томас Едисън. Къде щяхме да сме сега, ако не бяха неговите изобретения? За да увеличи продуктивността си, Едисън почти не спял през нощта. Вместо това няколко пъти на ден дремвал за кратко.

Чарлз Дикенс. Писателят бил обсебен от това всеки косъм от косата му да е на мястото си. Той постоянно държал гребен под ръка и го прокарвал през косите си по стотици пъти на ден.

Игор Стравински. Известният композитор започвал всеки нов ден като... заставал на главата си. Упражнението му било показано от негов приятел унгарец и Стравински твърдял, че му помага да „изчисти ума си“.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички