Експерт: Честите смени на шефове на АПИ не водят към добро

Експерт: Честите смени на шефове на АПИ не водят към добро
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

Очакваме 21-вия ръководител на Пътната агенция. Основната причина за проблемите в поддръжката на пътищата е ниското финансиране на пътната мрежа. Честите смени на ръководителите на АПИ не водят към добро. Това заяви инж. Ясен Ишев, председател на Научно-техническия съюз по транспорта, пред Нова телевизия.

Той допълни, че съжалява за подадената в сряда оставка на досегашния ръководител на АПИ инж. Светослав Глосов, защото той бил обхванал проблемите на агенцията за кратък период.

По думите на Ишев новият шеф трябва да бъде подготвен за сериозно сътресение в агенцията през лятото.

Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов. Причината е хаосът около електронните винетки и тол системата.

"Оставката ми беше приета - каквото можах, направих за АПИ. Трудностите, които бяха създадени в началото на годината с продажбите на електронни винетки, доведоха до доста неприятни моменти. След разговора, който проведохме с премиера Бойко Борисов, считам, че аз нося повече отговорност от тази, която беше поета в началото на седмицата, така че депозирах своята оставка, която беше приета“, заяви Глосов.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.