Експерт: До 2-3 години България ще стане лидер на Балканите в СПА туризма


Експерт: До 2-3 години България ще стане лидер на Балканите в СПА туризма
Снимка: Pixabay

3644

В следващите 2-3 години България ще се превърне в абсолютния лидер на Балканите в СПА туризма. Това каза доц. Бистра Димитрова, преподавател във Факултет кинезитерапия, туризъм и спортна анимация в Националната спортна академия „Васил Левски“, пред "Фокус".

Доц. Димитрова отбеляза, че една от причините за това са природните качества и свойства на българските минерални води – техният дебит, солно и минерално съдържание, както и разнообразие на лечебните им въздействия.

„За да има СПА туризъм е необходима минерална вода, за да има уелнес процедури, въздействие и терапии, трябва да има чиста околна среда, богата на разнообразие – все неща, които в България изобилстват“, коментира тя и уточни, че нишата означава специфичните условия и изисквания на стандарта на отделния вид туризъм.

„В Закона за туризъм регламентирахме четири категории - СПА туризъм, уелнес туризъм, медикъл СПА туризъм и таласо туризъм. Към този закон има различни наредби, които регулират сертифицирането на такива обекти, както и на специалистите, които имат право да предлагат тези услуги. Трябва да дадем една изключително добра оценка за българския закон за туризма, защото той е един от най-авангардните в Европа и буквално транслира в бъдещето българския туризъм“, добави доц. Димитрова.

„България има добре изградена инфраструктура за СПА и за медикъл СПА туризъм“, каза още тя и добави, че страната ни е по-разпознаваема като медикъл СПА дестинация, където водата се използва като средство за рехабилитация.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички