Експерт: В Гърция българският турист знае какво ще получи за парите си

Експерт: В Гърция българският турист знае какво ще получи за парите си
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

Българинът има лоялност към Гърция, защото знае какво ще получи там за парите си, докато в България никога не знае какво ще се случи. Това каза Константин Занев от Института за анализи и оценки на туризма. 

По думите му, нашата страна започва да губи българския турист, защото не може да се предложи това, което той очаква. Занев обърна внимание на това, че в Гърция туризмът е обвързан с добър маркетинг.

"Туризмът ни нямаше устойчива концепция за развитие, а нашите конкурентни дестинации се засилиха, те намалиха цените, докато ние седим и наблюдаваме. Загубено е време. Ние не се възползвахме от един по-добър маркетинг, да използваме натрупаната енергия, имахме европредседателство, но не се възползвахме правилно", допълни още Занев пред bTV.

Според него не е късно да се спаси сезонът, но е необходимо добро партньорство и диалог с бизнеса.

Занев припомни, че туристите идват у нас и заради природата и плажовете, не само заради инфраструктурата, така че трябва да има концепция на ниво дестинация. 

Според Василка Цанева от Министерство на туризма сезонът не е загубен и тепърва започна. 

"Не смятам, че туризмът е на автопилот, политиката е в посока на един висококачествен продукт, не случайно всички договори са с лимит на чадъри и шезлонги."

По думите ѝ застрояването се контролира от "съответните компетентни органи."

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.