Електромерите ще се отчитат извънредно заради новата цена на тока

Електромерите ще се отчитат извънредно заради новата цена на тока
Източник: БГНЕС

Електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН с извънредни отчети на електромерите заради новите цени на тока от 1 юли.

Графикът за извънредното отчитане на ЧЕЗ ще бъде публикуван на 29 юни, информация може да се получи и в клиентските центрове на енергодружеството. 328 инкасатори ще работят извънредно с удължено работно време в неделя. Данните може да се изпратят и по електронен път през сайта до 30 юни, както и в клиентските центрове.

Електроразпределителната компания за Югоизточна България - ЕВН дава възможност по желание на абонатите сами да си засекат електромерите до 30 юни. Нужно е да се попълни декларация, която се предоставя в офис на дружеството.

От клиентския център на Енерго Про са заявили пред БГНЕС, че към момента не се предвижда извънреден отчет, но абонатите, които желаят, могат да оставят данните до 30 юни на телефон 0700 1 61 61.

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода – по стари и по нови цени.С колко точно ще поскъпне електроенергията ще стане ясно на 1 юли.

Според предварителните разчети на енергийния регулатор токът ще поскъпне средно около 2 процента за страната, въпреки че трите компании поискаха доста по-висок скок. От другия месец с близо 11 на сто поскъпва природният газ и с близо 7 на сто парното и топлинната енергия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.