Електромобилите стават реалност за всеки с иновациите на BASF

Електромобилите стават реалност за всеки с иновациите на BASF
Източник: BASF

Свързваме лятото с емоциите от пътувания с приятели и близки, но малко от нас си дават сметка за проблемите, които създава засиленият трафик по магистралите. По-големият брой пътуващи допринася за нарастване на емисиите на азотен оксид и въглероден диоксид, оказвайки неблагоприятно въздействие върху качеството на въздуха и климата. А до 2025 г. се очаква близо 1.5 милиарда коли да се движат по пътищата из целия свят.

„Нарастващата нужда от мобилност поражда предизвикателства, но същевременно осигурява огромни възможности за разработването на иновативни технологии,” казва д-р Мартин Брудермюлер, председател на Съвета на изпълнителните директори и директор „Технологии“ на BASF.

BASF, водещият световен доставчик на химикали за автомобилната индустрия, осигурява широк набор от решения, като автомобилни катализатори за вредни емисии, системи за боядисване, високотехнологични пластмаси и добавки за горива. След разработването на катализаторния конвертор през 1973 г., катализаторните технологии на BASF са отстранили над 1 млрд. тона замърсители. Компанията винаги е била и ще продължава да бъде ангажирана с идеята за подобряване на качеството на въздуха. Непрекъснатото развитие на високите технологии за контрол на емисиите и нарастващото търсене на електромобили ще допринесат за намаляването на емисиите и подобряването на качеството на въздуха.

Повече за иновациите, разработвани и предлагани от BASF, прочетете в Actualno.com.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.