Електронните табла по спирките ще съобщават за зеления билет

Електронните табла по спирките ще съобщават за зеления билет
Източник: БГНЕС

На електронните табла по спирките в София да се изписва продажбата на зелен билет. Тази информационна мярка обмислят от Центъра за градска мобилност.

За първи път зелен билет на стойност 1 лв. на ден за целия градски транспорт бе пуснат в неделя.Столичани веднага успяха да се информират чрез социалните мрежи и медиите, заявиха от ЦГМ пред „Монитор“.

В почивния ден са били продадени между общо 30 217 зелени билета в София. На касите на Център за градска мобилност са продадени 2000 билета повече в сравнение с предишната неделя от месеца. От касите на метрото са продадени 13 500 зелени билета. Със зелен билет в метрото са се возили 23 хил. души. Общо в метрото са се возили 118 хил. пътници, което е с 12 хил. пътници повече в сравнение с 21-и януари 2018 г.

На пунктовете за продажба на превозни документи касиерите трябва да информират, ако зеленият билет е в сила. Новият документ е част от мерките за борбата с мръсния въздух, който Столичният общински съвет прие окончателно миналата седмица. В тях е заложено продажбата на зелен билет да се осъществява при замърсяване на въздуха от 200 микрограма на куб. м фини прахови частици в два последователни дни.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.