Елена Йончева обвини в корупция министъра на културата Боил Банов

Елена Йончева обвини в корупция министъра на културата Боил Банов
Източник: БГНЕС

През 2016 година сегашният министър на културата Боил Банов, тогава зам.-министър на културата, е действал с цел "да опрости" 700 000 лева, които би трябвало да бъдат наложени като санкция за проекта за ремонт на Ларгото, проект. Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева на специална пресконференция, която беше обещана в началото на седмицата, предаде Actualno.com.

На самата пресконференция, като доказателство Йончева пусна запис на телефонен разговор, в който Банов прави уговорката - да се подпишел анекс. Записът беше около 3,5 минути, но от БСП обещаха да предоставят пълния запис, без монтаж. Разговорът бил записан от "служител на министерството на културата", а самият разговор бил воден от кабинета на министъра на културата - през март, 2016 година.

Това е начин, по който Борисов издига своите подчинени - колкото по-зависими са, толкова повече се издигат, заяви Йончева и попита дали Банов има по-голям личен интерес от декларирания в разговора.

Депутатът от БСП Пенчо Милков пък добави, че управляващият орган по проекта е регионалното министерство, а средствата са европейски и "няма начин МРРБ" да не е било в течение. Милков добави, че от БСП веднага ще подадат и сигнал до прокуратурата, както и до ОЛАФ. На първо място щял да бъде сигналът до ОЛАФ.

"В тази ситуация категорично настояваме за оставката на министър Банов", подчертаха от БСП.

Още подробности по темата прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.