Емил Димитров - Ревизоро е новият екоминистър


Емил Димитров - Ревизоро е новият екоминистър
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

4129

Народното събрание освободи досегашния екоминистър Нено Димов, който е в ареста, и гласува поста да заеме депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро.

Предложението на ВМРО Димитров да оглави Министерството на околната среда и водите бе подкрепено от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти. БСП и ДПС гласуваха "Против". "Воля"- не гласува.

"За" гласуваха 111 народни представители, "против" гласуваха 96 депутати. Нямаше въздържали се. Още преди разискванията в зала от "Воля" обявиха, че няма да участват в гласуването.

Обсъждания

От БСП заявиха категорично, че няма да подкрепят номинацията му. По време на дебатите Кристиан Вигенин каза, че партията няма да подкрепи кандидатурата на Димитров, защото "някои неща имат цена, която не трябва да бъде плащана".

Той попита защо само Нено Димов е "на топло в ареста", а други, съобщавайки името на регионалния министър Петя Аврамова, са си на "топло у дома".

Според него с предложението управляващите са доказали своята несъстоятелност и невъзможността си да решават проблемите на хората.

"Няма никакъв аргумент за кандидатурата на Емил Димитров, освен че щял да ревизира. Това поставя въпросът - чия кандидатура е Емил Димитров? Всичко изглежда толкова сюрреалистично", коментира Вигенин. "Ревизоро поне си призна, че не познава сектора, не познава Перник, не иска да е министър, а основната му задача е да съхрани властта до края на мандата.

Остава да витае усещането, че на него му е направено предложение, на което той не е можал да откаже. Чрез неговата откровеност беше потвърдено всичко, което сме казвали - че управлението няма идеи за справяне с проблемите, затънало е в далавери и няма сектор, който да е в по-добро състояние, отколкото е бил в началото на мандата. Само иска да си доизкара мандата", добави депутатът от БСП.

Според Славчо Атанасов екоминистърът не трябвало да бъде експерт. "Неговата основна работа е да организира потенциала на МОСВ", посочи депутатът от ВМРО.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички