Емил Димитров - Ревизоро е предложен за екоминистър


Емил Димитров - Ревизоро е предложен за екоминистър
Снимка: БГНЕС

4296

За нов министър на околната среда и водите е номиниран Емил Димитров, известен още като Ревизоро. Коалиционния съвет, на който ГЕРБ и Обединените патриоти определиха, че той ще е приемникът на Нено Димов, приключи. Емил Димитров ръководи в парламента Комисията за наблюдение на приходните агенции.Народното събрание трябва да гласува неговата кандидатура и вероятно това ще стане още утре.

Три бяха неофициално обсъжданите имена за поста. Тези на съпредседателя на Парламентарната група на патриотите Искрен Веселинов, който оглавява и Комисията по регионална политика в парламента, както и на депутата Емил Димитров. Третото обсъждано име бе на сегашния заместник-министър на околната среда и водите Николай Кънчев, който отговаря за управлението на отпадъците.

Веселинов обаче е гръбнак на парламентарната група на ВМРО и воеводите прецениха, че е по-добре да остане в парламента. Николай Кънчев пък е заместник с ресор отпадъци и едва ли щеше да бъде приет добре на фона на кризата с италианския боклук.

ВМРО не приема Нено Димов да е изкупителната жертва, тъй като от ВиК Перник само са му подавали графици за подпис, заявиха патриотите на съвета.

Припомняме, че Нено Димов беше обвинен в умишлена безстопанственост. Според обвинението като министър на околната среда и водите той е утвърждавал графици за подаване на вода за промишлени нужди към "Топлофикация Перник" и предприятието "Стомана Перник", въпреки спадащото ниво на водата в язовир "Студена". Нено Димов все още е в ареста, след като спецсъдът взе това решение в събота.

Кой е Емил Димитров - Ревизоро?

Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци като хореограф. После поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист. Успоредно с това завършва Висшия икономически институт.

Има няколко следдипломни квалификации - по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител. Популярност придобива като финансов ревизор и оттам идва широкоразпространеният му прякор Ревизоро.

В Министерството на финансите постъпва през 1992 г. Започва от районен ревизор, за да стигне до най-отговорните ревизии в държавата.

През 1997 г. е определен за ревизор на годината заради зърнената афера на кабинета Виденов.

Името му нашумява в пресата като скандално заради разкрития на крупни далавери в митниците по време на различни управления.

Напуска Държавен финансов контрол и ръководи Гражданско обединение за борба срещу корупцията към Движение Гергьовден.

През 2001 г. след юнските парламентарни избори, спечелени от Национално движение Симеон ІІ (НДСВ), е назначен за началник на Дирекция "Митници" в правителството на Симеон Сакскобургготски, но впоследствие е освободен от поста.

Депутат в 43 НС от Варна (Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО). Избран за народен представител от Шумен в 44 НС с листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички