Емил Христов, който не пусна хора с увреждания в НС, запази поста си


Емил Христов, който не пусна хора с увреждания в НС, запази поста си
Снимка:

2814

Бурният спор относно оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов приключи очаквано – оставката не беше приета. Никой извън депутатите на БСП не подкрепи подаването на оставка.

Припомняме, че в средата на април, при поредния национален протест на родители на деца с увреждания протестиращи опитаха да влязат в Народното събрание, но не бяха допуснати. Причината – протестиращите носеха тениски с надпис "Системата ни убива", а това било нарушение на правилника на парламента, тъй като съгласно него продажбата и разпространението на информационни материали е забранено в сградата на Народното събрание.

Това не е единственият случай, в който хора са ограничавани да влязат в Народното събрание. Общото при всички случаи е, че почти всички са се съобразявали. Няма и председател на парламента, който да е отменил решение на охраната. Така злополучният Емил Христов се защити за взетото решение, като не оспори, че над час хора с увреждания не са допускани в сградата на парламента, но попита как това е ставало по негово нареждане, след като в мотивите за искане на оставката му изрично е посочено, че бил уведомен "над час по-късно". Христов напомни, че правилата, по които работи Народното събрание, де факто са разработени от бившия председател на БСП Михаил Миков. "Умишлено или не не ми беше дадена възможност да говоря с началника на охраната", заяви още Христов, който зададе въпрос кой е разпространил информацията, че той е наредил на охраната да спре хората. Затова зам.-председателят на парламента поиска извинение и попита защо от БСП не са били добронамерени да изчакат да свърши пленарното заседание и да бъде направена среща.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички