Емилиян Гебрев привикан в следствието, иска среща с премиера


Емилиян Гебрев привикан в следствието, иска среща с премиера
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

3405

Аз съм му пратил на премиера вчера едно съобщение, в което пише: „Би било добре да се срещнем, защото положението ескалира и става много неприятно". Това заяви собственикът на „Емко" и "Дунарит" Емилиян Гебрев, който рано тази сутрин влезе в сградата на Националната следствена служба, предаде БГНЕС.

Пред журналистите Гебрев обясни, че няма идея защо го търси следствието, защото не е получил призовка, а само телефонно обаждане.

„Атаките към мен започнаха през 2015 г., когато дадох моето съгласие да участвам, финансирам и придобия „Дунарит", смята Гебрев. Той уточни, че до този момент е провел две срещи с премиера Борисов, на които са разговаряли обстойно. „Даже той в публичното пространство каза, че държавата е допуснала грешка"..., коментира още той.

На въпрос на журналист дали случващото се може да се тълкува като атака на Делян Пеевски срещу него, той отговори: „Как да ви кажа дали е Делян Пеевски? Той вече е някакво нарицателно за каквото се случва. Ако е Делян Пеевски, как може тази машина така да функционира? Тя държавата ни мачка, защитавайки някакви държавни интереси. Какви са тези държавни интереси, преплетени с други, не мога да ви кажа“.

Гебрев определи състоянието на „Емко“ като „перфектно“ и подчерта, че работниците в завода получават редовно своите възнаграждения. „Винаги сме били добре, може би това ги ядосва всички“, смята още той.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички