Ето как да изтеглите и запазите снимките си от Instagram

Ето как да изтеглите и запазите снимките си от Instagram
Източник: iStock/Guliver

Имате много снимки в Instagram профила си, които ви се иска да запаметите на своя телефон или компютър? Това не е никак лоша идея. От една страна, няма да се притеснявате, че ще ги изгубите, ако в приложението се появи проблем или хакнат страницата ви, а от друга - ще можете да ги ползвате за други социални мрежи или пък просто да си ги преглеждате, без да се тревожите за връзката с интернет. От MakeUseOf обясняват как фотосите от Instagram могат да бъдат изтеглени и запазени.

За целта можете да използвате вградения инструмент на приложението. Първо влезте в Instagram на компютър или през телефона.

На компютъра кликнете върху иконата Profile в горния десен ъгъл, за да отворите страницата си, след което кликнете върху „Settings“ до бутона „Edit Profile“. От менюто, което се отвори изберете Privacy and Security. Превъртете надолу до заглавието „Data Download“ и изберете „Request Download“.

В мобилния телефон докоснете иконата „Profile“ в долния десен ъгъл, а след това „Settings“. От списъка изберете „Data Download“.

Всеки от двата метода ще ви отведе до страницата за заявка за изтегляне на данни от Instagram, където можете да получите копие от всичко, което сте публикували в мрежата.

Това включва всички „ваши снимки, коментари, информация за потребителския профил и др.“ Процесът на изтегляне може да отнеме до 48 часа, но в повечето случаи е не повече от минута до един час. Вашият имейл адрес вече трябва да е в полето, така че кликнете върху „Next“, за да продължите. След това ще трябва да въведете паролата си и Instagram ще започне да генерира данните.

Скоро ще получите имейл с връзка към всичко, което някога сте споделили в Instagram.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.