Ето как да видите и изтриете историята на местоположението си във Facebook

Ето как да видите и изтриете историята на местоположението си във Facebook
Източник: Getty Images/Guliver

Ако имате мобилното приложение Facebook на телефона си, значи сте "подарили" на социалната мрежа доста информация за себе си. Сред данните, които се събират за потребителите, е тяхното местоположение в различни моменти. Ако не желаете тази информация да се съхранява, то можете да я изтриете, използвайте съветите на MakeUseOf.

Как да видите своята Location History (история на местоположението) в браузър:

- отидете на Settings > Location

- кликнете View your location history. Ще трябва да въведете паролата си.

Как да видите своята Location History на телефона си:

- отидете на Settings > Account Settings > Location

- натиснете View your location history. Също ще ви поиска парола.

Информацията, която ще видите, ще съдържа специфични места, на които сте били, както и данни за проследяването ви, когато се движите. Можете да видите информацията по дати или пък на карта. 

Как да изтриете своята Location History:

- натиснете бутона за меню в горния десен ъгъл

- натиснете Delete All Location History

Можете също така да изтриете историята само за конкретни дати. За целта натиснете бутона за меню до датата, която искате да изтриете, и кликнете на Delete this day.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.