Ето как да заредите iPhone-а си по-бързо

Ето как да заредите iPhone-а си по-бързо
Източник: iStock/Guliver

Трябва да излезете, а батерията на iPhone-ът ви е паднала? Не се тревожете, има начини тя да се зареди по-бързо от обикновено. От Business Insider ни разкриват какви са те.

1. Зареждайте iPhone-а си от централната електрическа мрежа, а не от лаптопа си

Използвайте зарядното и контакта в стената или външна батерия вместо USB порта на вашия лаптоп. USB портовете обикновено осигуряват 0.5A, така че едно зареждане по този начин ще отнеме повече време в сравнение с адаптер с 1A мощност. Дори един USB 3.0 порт осигурява само 0.9A максимална мощност.

Освен това, ко свържете вашия iPhone към вашия Mac например, ще започне веднага синхронизиране, което ще доведе отново до по-бавното зареждане на телефона ви.

2. Използвайте правилното зарядно

Apple създават аксесоари за своите устройства, но има зарядни устройства от реномирани марки като Anker, Monoprice и AmazonBasics, които са по-бързи и по-надеждни. Оригиналното зарядно на Apple осигурява 1 А, въпреки че iPhone е в състояние да поеме 2.1 ампера. Така че ако може да си осигурите по-мощно зарядно, направете го.

3. Поставете телефона на по-хладно място

Смартфоните използват литиево-йонни батерии, който се подчиняват на един прост принцип: охладената батерия е по-добрата батерия. Така че премахването на калъфи и капаци ще помогне на батерията да не се загрява и да остане със стайна температура или дори по-ниска. Ето защо когато бързате да презаредите телефона си е разумно да го поставите на по-хладно място – под климатика например.

4. Включете самолетния режим

Ако съветите до тук не са достатъчни, може да включите Airplane Mode. Този режим деактивира неща като клетъчни данни, Wi-Fi и Bluetooth и зареждането ще се случва по-бързо.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.