Ето как само определени хора да виждат, че сте онлайн във Facebook


Ето как само определени хора да виждат, че сте онлайн във Facebook
Снимка: iStock/Guliver

40316

Искате най-близките ви приятели да знаят, че сте на линия във Facebook, но не и абсолютно всичките ви приятели? Няма проблем. От MakeUseOf описват как могат да се променят настройките за целта.

Процесът е две части - трябва да организирате приятелите си в списъци и да решите в кои списъци да се показва дали сте онлайн.

Организирането на приятели в списъци

За да създадете нов списък с приятели (и да видите кои списъци вече съществуват), влезте в профила си и изберете „Friend Lists“ от панела в ляво. Веднага ще забележите, че Facebook вече е създал някои списъци от ваше име. Списъците могат да бъдат разделени в три категории: списъци с предварително зададени настройки, интелигентни списъци и персонализирани списъци.

За да направите нов списък, кликнете върху „Create List“ в горната част на страницата. Дайте име на списъка и въведете имената на приятелите си в полето „Members“. Когато сте готови, натиснете „Create“.

Сега ще бъдете отведени до главната страница на списъка. В горния десен ъгъл можете да добавите още хора към списъка.

Показване или скриване на онлайн активност

Можете да решите кой не може да ви вижда онлайн или кой може. Зависи от подхода, който искате да предприемете. Независимо от това обаче, трябва да направите някои промени в настройките на Facebook Chat. Върнете се към началната страница на Facebook. В дясната страна на екрана ще видите полето за чат. Кликнете върху иконата на зъбно колело в долния десен ъгъл, за да започнете. В менюто кликнете върху „Разширени настройки“. Ще се появи нов прозорец. 

Ще видите три опции:

- Изключете чата само за някои контакти.

- Изключете чата за всички контакти, с изключение на.

- Изключете чата за всички контакти.

Ако искате да ограничите достъпа до няколко души или сте създали списък с хора, които искате да ограничите, изберете „Изключване на чата само за някои контакти“. Ако кликнете върху някоя от първите две опции, Facebook ще ви подкани да въведете името на дадено лице или името на списъка. Започнете да въвеждате името на списъка, който току-що създадохте и полето трябва да се попълни автоматично. Чрез последната опция ще изглеждате офлайн за всички.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички