Ето колко пари е спечелил Доналд Тръмп за година

Ето колко пари е спечелил Доналд Тръмп за година
Източник: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп е спечелил най-малко 479 млн. долара през 2018 г. Това сочи данъчната му извадка, съобщава The Independent.

Задълженията да Тръмп обаче са се увеличили с 10 млн. долара до най-малко 315 млн. долара. Най-новият му дълг - ипотечен кредит за над 25 млн. долара - е поет за покупката на дом с осем спални в Палм Бийч, близо до голф курорта му Мар-а-Лаго, който е бил собственост на сестра му, пенсионирания федерален съдия Мериан Тръмп Бари.

Доналд Тръмп вече наруши две неписани правила за бизнеса и финансите на американските президенти. Той не се отказа от компаниите си, каквато е практиката и продължи да управлява едновременно страната и компанията си.

По документи управлението на Организация Тръмп премина в ръцете на синовете на милиардера Доналд-младши и Ерик, но Доналд Тръмп остава началник на организацията.

Освен това Тръмп продължава да отказва да публикува данъчните си декларации, каквато е практиката за кандидатите за президент и президентите от десетилетия. Тръмп казва, че данъчните служби правят одит на декларациите и не може да ги публикува.

Финансовите разкрития не са толкова детайлни колкото данъчните декларации. Те дават възможност на служителя да посочи доходите си по категории, докато данъчните декларации представят цялата картина на финансите на лицето.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.