Евгения Банева няма да излезе от ареста, защото се е кандидатирала за евродепутат

Евгения Банева няма да излезе от ареста, защото се е кандидатирала за евродепутат
Източник: БГНЕС

Кандидатирането на Евгения Банева за евродепутат не ѝ гарантира излизането от ареста, в който се намира по обвинения за пране на пари, данъчни престъпления и източване на редица приватизирани дружества. Това обясниха адвокатът Марин Марковски и бившият заместник-председател на ЦИК проф. Михаил Константинов.

„Няма пречка Банева да се кандидатира за евродепутат от ареста, но от това не следва да бъде освободена, тъй като се е кандидатирала, след като вече е била привлечена като обвиняема”, поясни Марковски пред Нова телевизия.

Той сподели още, че не е ясно как бизнесдамата ще води кампанията си зад решетките. Законът обаче позволявал за тази цел да й бъдат предоставени компютър и телефон. Те обаче следвало да се използват под строг контрол.

„Банева е участвала в евроизборите и през 2014 г. Но аз съм скептичен за независимите кандидати”, коментира проф. Константинов. И допълни, че до момента няма такава номинация, която да е белязала сериозен успех.

Дори дължащите пари на държавата могат да се опитат да влязат в Европарламента, стига да отговарят на условията за навършени 21 години, да не са поставени под запрещение и да не изтърпяват наказание „лишаване от свобода”, обясни професорът.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.