Европейците се страхуват за работните си места заради мигрантите

Европейците се страхуват за работните си места заради мигрантите
Източник: Getty Images / Guliver

50% от жителите на Франция, 47% от жителите на Великобритания и 36% от жителите на ФРГ смятат, че миграцията води до загубата на работни места сред коренното население в тези три страни.

Данните са получени при социологическо проучване, проведено от известната френска изследователска компания Ifop и британската компания Populus по поръчка на информационна агенция и радио „Спутник“.

На въпроса дали сте съгласни с твърдението, че миграцията води до загуба на работни места сред коренните жители за сметка на мигрантите, почти една четвърт /24%/ от британците не са успели да отговорят на този въпрос. В същото време французите и германците са демонстрирали добра осведоменост. Само 5% от французите и 6% от германците са посочили отговора „не зная“.

Анкетата във Великобритания е била проведена от компанията Populus от 15 до 21 април 2016 г., а във Франция и Германия - от Ifop от 14 до 18 април 2016 г. Общо в допитването са участвали 3042 души – 989 във Федералната република, 1008 във Франция и 1045 във Великобритания.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.