Еврото поевтиня поради страховете около предстоящите избори във Франция


Еврото поевтиня поради страховете около предстоящите избори във Франция
Снимка: Thinkstock

3355

По време на вчерашното си изявление пред Европейския парламент председателят на Европейската централна банка Марио Драги потвърди, че основната цел пред банката продължава да бъде достигането на инфлация от 2%. За целта използването на програмата за количествени улеснения продължава. Драги коментира също и изявленията от страна на Тръмп, че Германия е валутен манипулатор. Председателят на ЕЦБ заяви, че “ние не сме валутни манипулатори” и че валутния курс е функция от разнообразната парична политика в Еврозоната.

Еврото отстъпи с около 0.3 на сто спрямо щатския долар, поевтинявайки до 1.0706. Неяснотите около тазгодишните избори във Франция продължават да будят страхове у инвеститорите. Единната валута се търгува под 200- дневната пълзяща средна като очакванията са за по-слабо представяне.

Йената успя да нарасне с 0.7 на сто спрямо зелените пари, достигайки нивото от 111.75. Основна подкрепа пред двойката USDJPY се явява нивото около 108.

Доларовият индекс, измерващ изменението на долара срещу кошницата от шест основни валути, достигна 99.91 пункта.

Спад при доходността по 10-годишните облигации

Доходността по 10- годишните щатски книжа намаля до 2.408%. Спредът при 10- годишните френски и германски дългови книжа се увеличи със 77 базисни пункта поради рисковете, свързани с президентските избори във Франция тази година.Скандалът около Франсоа Фийон доведе до спад в подкрепата за него. Засега на балотаж се очаква да отидат Марин Льо Пен и Емануел Макрон.

Понижение за американските борси

Водещите американски индекси завършиха търговията в първия ден от новата седмица на червена територия. Причина за това е, че инвеститорите са обърнали поглед към сигурните убежища на фона на повишената несигурност около политиките на президента Тръмп, както и нарасналите геополитически рискове. Тръмп продължава да се бори да забрани достъпа на граждани на някои страни да влизат в САЩ.

Група от близо 100 технологични компании, включително Apple, Facebook и Microsoft са обединили усилия в борбата срещу имиграционните рестрикции на американския президент.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички