Facebook е похарчила над 7 млн. долара за охраната на Зукърбърг

Facebook е похарчила над 7 млн. долара за охраната на Зукърбърг
Източник: Getty Images/Guliver

Компанията Facebook е увеличила двойно разходите си за охрана на изпълнителния си директор Марк Зукърбърг през миналата година. За защитата му са похарчени 7,3 млн. долара.

Като аргумент за харчовете в доклад за американските регулаторни власти са посочени "специфични заплахи за сигурността му, произтичащи от позицията му на основател, председател и изпълнителен директор".

Общо от 2015 г. насам Facebook е похарчила около 20 млн. долара за сигурността и пътуванията на Зукърбърг зад граница, съобщава The Guardian.

Защитните мерки, взети около дома на милиардера в Калифорния, също се плащат от компанията, както и заплатите на телохранителите му.

Състоянието на Зукърбърг се изчислява на близо 70 млрд. долара.

Припомняме, че в последните седмици около Facebook гръмна грандиозен скандал, след като стана ясно, че консултантската компания Cambridge Analytica е ползвала и манипулирала лични данни на 87 млн. потребители на социалната мрежа, която от своя страна не е успяла да защити ползвателите си. Марк Зукърбърг бе изслушан пред Сената и Конгреса в САЩ по темата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.