Facebook опитва да си договори извънсъдебно споразумение с американските власти

Facebook опитва да си договори извънсъдебно споразумение с американските власти
Източник: Getty Images / Guliver

Федералната търговска комисия (FTC) в САЩ и Facebook водят преговори за сключване на извънсъдебно споразумение относно разследването за практиките поверителност на социалната мрежа. Това съобщава The Washington Post, като се позовава на свои анонимни източници. 

По такова споразумение ще бъде наложена глоба за няколко милиарда долара - най-голямата, която комисията някога е налагала на технологична компания. Точната сума все още не е уточнена.

Ако преговорите се провалят, Федералната търговска комисия може да отнесе въпроса до съда, което вероятно ще бъде сериозна правна битка.

Мултимилиардната глоба ще влезе в сметката на Facebook за американските власти след поредица от пропуски в областта на неприкосновеността на личните данни, които могат да изложат на риск личната информация на потребителите ѝ. Законодателите обвиниха компанията, че не е използвала правилно тези данни и не е успяла да се справи с други дигитални проблеми, включително нарастването на речта на омразата в интернет и разпространението на дезинформация от руски оперативни и други чуждестранни участници.

И от FTC, и от Facebook към момента не коментират хода на преговорите.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.