Facebook пусна услугата си за видео в целия свят

Facebook пусна услугата си за видео в целия свят
Източник: Istock/Guliver

Година след като я стартира в САЩ, Facebook направи платформата си за видео стийминг достъпна за целия свят, предаде BBC.

Услугата се казва Watch. В нея потребителите могат да избират между редица видеа, клипове от заглавната си страница и продукции, заснети специално за платформата.

Компанията планира да позволи на създателите на съдържание да прекъсват видеата за реклами, стига да спазват определени правила. До момента това е позволено само на определени публикуващи. За начало само клиповете във Великобритания, САЩ, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия ще имат реклами. Приходите от тях ще бъдат разделяни така: 55% за създателите на съдържание и 45% за Facebook.

От социалната мрежа се надяват Watch да бъде конкурент не само на YouTube, а и на традиционните телевизионни канали и стрийминг платформи като Netflix, Amazon Video, BBC iPlayer. 

Скорошно проучване обаче показа, че услугата не е особено популярна в Щатите, въпреки че е активна там от около година. 50% от американските потребители споделят, че дори не са чували за нея, а 24 на сто са чували, но никога не са я използвали.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.