Facebook пусна услугата си за запознанства

Facebook пусна услугата си за запознанства
Източник: Getty Images/Guliver

Четири месеца след като обяви, че я разработва, Facebook пусна услугата си за запознанства пробно. Засега тя е достъпна само в Колумбия и само чрез мобилното приложение, съобщава The Verge.

Използването на платформата Facebook Dating е разрешено за лица на възраст над 18 години. В момента приложението е напълно безплатно, няма реклами в него и допълнителни услуги за плащане също не са предоставени.

Тези, които искат да се регистрират в услугата, трябва накратко да се опишат, да отговорят на редица въпроси и да обяснят какви са техните цели. Те ще трябва също да изяснят местонахождението си, което ще бъде проверено с помощта на глобалната навигационна система за GPS. Така ще могат да намират кандидати за запознанство в радиус от 100 км.

Системата ще запознава кандидатите с профила, даден от потребителите на данни, техните интереси, наличието на общи приятели. Списъкът с предложените лица няма да включва тези, които вече се намират в "списъка с приятели" във Facebook. Потребителите ще могат да изпращат заявки за начало на диалог до общо не повече от 100 души, които са предизвикали интереса им.

Съобщенията към момента са ограничени до текст и емотикони, не могат да се изпращат снимки и видеа. Самите потребители могат да качват свои фотоси в профила си, но не и да ги изпращат на други.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.