Facebook ще показва руската пропаганда


Facebook ще показва руската пропаганда
Снимка: iStock/Guliver

2069

Facebook обеща да помогне на потребителите си да разберат дали са харесвали или споделяли публикации, които са обвързани с евентуалните усилия на Русия да се намеси в американските президентски избори миналата година. Това ще стане посредством ново приложение, предаде БГНЕС

Новото приложение ще бъде пуснато до края на годината и ще позволи на потребителите да установят дали са били въвлечени в руската пропаганда чрез Facebook страници или Instagram профили с връзки към агенцията Research Agency между януари 2015 година и август 2016 година. Research Agency е по-известна с прозвището "руската фабрика за тролове".

"Смятаме, че е важно хората да разберат как чуждестранни лица са се опитали да сеят раздор и недоверие чрез употребата на Facebook преди и след американските президентски избори”, обявиха от компанията на Марк Зукърбърг.

Създаването на новата софтуерна опция идва във време, когато Facebook и други интернет гиганти са подложени на сериозен натиск от Конгреса да разпространят поверителната си информация относно засегнатите от руската политическа пропаганда лица.

Заедно с Google и други технологични филми, социалната мрежа се присъедини към глобалната инициатива, насочена към идентифицирането на "достоверни" информационни източници, отговарящи на стандарта за "етичност и прозрачност". Microsoft и Twitter също се съгласиха да участват в "Проект Доверие" наред с още 75 новинарски организации.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички