Фандъкова нареди да махнат "гроба" на площад "Гарибалди"


Фандъкова нареди да махнат "гроба" на площад "Гарибалди"
Снимка: БГНЕС

5001

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди да се премахне от площад "Гарибалди" в София новооткритият монолит при ремонта, т.нар. „водна стена” или както вече стана известен в социалните мрежи - "гроба".

Фандъкова заяви, че решението да се демонтира водната стена е, че е прекалено голяма за малък площад като "Гарибалди". Според нея, стената не се вписва в пространството, а и нямало да коментира колко е водна, предаде БГНЕС.

Кметът каза още пред журналисти, че е по-добре стената да се сложи в сградата на УАСГ, за да напомня на бъдещите архитекти и проектанти за отговорността, която носят.

На картинка е едно, а на живо – друго, проектантите трябва да мислят за това как ще изглеждат идеите им, когато се реализират, отговори Фандъкова на въпроса защо при това положение е одобрена тази водна стена.

Въпросният монумент предизвика множество подигравки в социалните мрежи, като беше оприличен на надгробна плоча и котешка тоалетна. Той вдъхнови и народно творчество за редица колажи и шеговити статуси, а някои дори занесоха на него цветя и вино.

Преди дни бяха премахнати оградите на площада, за да може да се отвори пространството. Хората видяха новата градинска мебел, новото осветление, както и водната стена. При откриването на площада зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов коментира, че срокът не е най-важното нещо, а най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички