Фандъкова обеща безкомпромисност при изпълнение на договорите за строителство


Фандъкова обеща безкомпромисност при изпълнение на договорите за строителство
Снимка: БГНЕС

2033

Ще бъдем безкомпромисни по отношение на изпълнението на договорите в строителството, които са изключително строги, но както ги сключваме, така можем и да ги разваляме. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в словото си пред Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г.- перспективи и предизвикателства”, предаде БГНЕС.

Участие вземат също министърът на регионалното развитие Николай Нанков, министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, главният архитект на столицата Здравко Здравков.

"Всички знаете, че в София в последните години се строи много и Софийска община е надежден партньор в този сектор. Нашата строителна програма е мащабна. Най-важният стратегически проект е строителството на столичното метро, реконструкцията на големи улици и булеварди, изграждането на по-малките улици - също, кръстовищата на две нива, мостовите съоръжения - досега реконструирахме 153, 90 са новите детски градини изградихме вече, както и училища и спортни зали, реконструирахме нови паркове, детски площадки, нова ВиК мрежа и др.", каза кметът.

Задачата ни е трудно, защото хората следят всяка наша стъпка и това е правилно, отбеляза Фандъкова. Проблемите предизвикват огромно внимание и затова сме безкомпромисни с всяко забавяне и лошо свършената работа, посочи тя. Работим с много компании - само за метрото работят 12 различни фирми с много подизпълнители, от тях очакваме качествена работа, добави кметът на София.

Тя говори за конкретни обекти - за метрото, за ВиК мрежата, за бул. ”Скобелев”, за двете зони в централната градска част- около ул.”Граф Игнатиев” и храма „Ал. Невски” и др. Продължаваме и с енергийната ефективност на училища и детски градини, ще започнем реконструкцията на Западен парк, очакваме разширението на Южната дъга, ще приключим проектирането от „Бъкстон” до АМ „Люлин”, посочи Фандъкова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички